ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Медийната корпорация Paramount Global съкращава 800 работни места

Парамаунт-Paramount_Global_Logo съкращания

Според съобщения в американски медии, медийната корпорация Paramount Global възнамерява да обяви съкращаването на 800 работни места в близко бъдеще, което е около 3 процента от общия брой служители. Медията подчертава, че това стана известно ден след като излъчването на финала на Супербоул по американски футбол от CBS (част от Paramount Global), който привлече рекорден брой зрители.

Експертите смятат, че медийната корпорация трябва да предприеме тези мерки в опит да намали разходите си в условията на отлив на зрители от традиционната кабелна и сателитна телевизия към стрийминг услуги. В същото време собствената стрийминг услуга на Paramount Global – Paramount+, търпи загуби. 

А посещаемостта на киносалоните в Съединените щати все още не е достигнала нивата отпреди пандемията, което оказва негативно влияние върху рентабилността на филмовите компании, които са част от Paramount Global.

Американският мултинационален медиен конгломерат е основан на 4 декември 2019 година. Той е създаден чрез сливането на CBS Corporation и Viacom, а централният офис на компанията е в Ню Йорк.

Основните имоти на Paramount включват едноименното филмово и телевизионно студио Paramount Pictures, CBS Entertainment Group (състояща се от телевизионната мрежа CBS, телевизионни станции, BET Networks (който притежава между другото каналите BET и VH1) и други активи с марка CBS ), медийни мрежи (състоящи се от базирани в САЩ кабелни телевизионни мрежи, включително MTV, Nickelodeon, Comedy Central, CMT, Paramount Network и Showtime) и стрийминг услуги на компанията (включително Paramount+ и Pluto TV). Освен това има международно подразделение, което управлява версии на своите платени телевизионни мрежи в чужбина, както и специфични за региона активи, включително аржентинския Telefe, чилийския Chilevisión, индийския Colors, британския Channel 5 и австралийския Network 10. Между 2011 г. и 2023 г. дивизия притежаваше и 30% дял в студиото Rainbow S.p.A.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст