ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Bentley посвети модела Bentayga на герой от Първата световна война

Bentley-Private-White-V.C.-Bentayga-by-Mulliner Бентли луксозни автомобили

Британският производител и търговец на луксозни автомобили „Бентли“ (Bentley) посвети новия си модел Bentayga на герой от Първата световна война със специално издание Private White V.C. създаден от специалисти от придворното тунинг студио Mulliner и модната марка Private White V.C.

Кросоувърът е вдъхновен от историята на редник Джак Уайт от Манчестър, който е награден с кръста „Виктория“ – най-високото военно отличие на Великобритания за героизъм в битка, за смелостта му по време на Първата световна война.

Медните елементи в екстериора и интериора препращат към подвига на Джак Уайт, който спасява свои другари войници при опит за пресичане на река Диал в нощта на 7 срещу 8 март 1917 г., а също така спасява с тялото си медната жица на телефонна линия, използвана от войските за комуникация.

Кросоувърът е боядисан в Dark Sapphire и разполага с черни декоративни елементи от опционалния пакет Blackline, специални 22-цолови джанти и редица медни външни акценти. Интериорът е тапициран с кожа, а възглавниците са изработени от ланкаширски тъкан кашмир. Автомобилът получи бродирани изображения на кръста „Виктория“ от Private White V.C.

Автомобилът е произведен за представителството на Bentley Manchester

по искане на неназован клиент, който заедно с кросоувъра ще получи колекция от облекла в стила на ексклузивния Bentayga. Моделът е взет за основа в удобната модификация Azure, кръстена на кабриолета Bentley, която е противоположност на спортните варианти Speed ​​​​.

Bentley Motors Limited е основана от У. О. Бентли (1888-1971 г.) през 1919 г. в Крикълуд, Северен Лондон. Централният й офис е в Крю, Англия. Тя става широко известна със спечелването на състезанието „24-те часа на Льо Ман“ през 1924, 1927, 1928, 1929 и 1930 година.

Компанията е дъщерно дружество на Volkswagen Group от 1998 г. и консолидирано към подразделението на премиум марката на VW – Audi от 2022 година. Китай е един от големите пазари на автомобилите му.

Днес повечето модели се сглобяват във фабриката на компанията в Крю, като малък брой се изработват във фабриката на „Фолксваген“ в Дрезден, Германия и с каросерии за Continental, произведени в Цвикау, и за Bentayga, произведени в завода на Volkswagen в Братислава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст