ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Най-скъпият имот в САЩ бе пуснат за продажба

Разказваме ви за този разкош, струващ 295 млн. долара.

Преди броени дни, по данни на CNBC и Fox Business, Gordon Pointe, както се нарича комплексът от около 9 акра, бе обявен за продан. Той се намира в град Нейпълс, щата Флорида, на брега на разкошен залив.

Обявата включва основна къща с шест спални и две къщи за гости: така общото вътрешно жилищно пространство на имението достига 21 хил. кв. метра. Но това не е всичко – и трите постройки са разположени на полуостров, който разполага с частна брегова ивица, басейн за яхти и Т-образен док.

Агентът за съвместно вписване Лейтън Кандлър от The Corcoran Group разказа пред CNBC, че стойността тук не е толкова висока заради трите големи къщи, а именно благодарение на огромното лично пространство, с което разполага имотът.

В този имот безпроблемно могат да бъдат разположени цели осем крайбрежни къщи…“ – допълва Кандлър.

Историята на свръхскъпото недвижимо имущество започва през 1985 г. – от Джон и Родора Донахю. Джон Донахю е съосновател на базирана в Питсбърг фирма за управление на инвестиции, сега известна под името Federated Hermes.

След тази първа покупка семейство Донахю продължава да изкупува все повече и повече от полуострова и не спира, докато не го вземат целия. По този начин съпрузите създават изключителен затворен комплекс, почти изцяло заобиколен от вода. Джон умира през 2017-а, а съпругата му – преди две години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст