ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за забрана на химическото оръжие

лекарските асистенти, депутатите приеха, първият мандат, лекарските асистенти

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Вносител на проекта е Министерският съвет.

Основната му цел е предотвратяване на случаите на употреба на химични агенти срещу хора, като употребата им води до смърт на хора и изпълнението на поетите от Република България ангажименти в областта на експортния контрол по прилагане на Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване. Отнася се за добавяне на две групи токсични химически вещества.

Като последна точка днес парламентът ратифицира и международни документи, по които България е страна – Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, Конвенция № 155 и Конвенция № 187 на Международната организация на труда, свързани с безопасността и здравето при работа, както и Споразумението за защита на инвестициите между Европейския съюз и Република Сингапур.

С тези две решения днешният пленарен ден приключи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст