ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

SpaceX промени регистрацията си от Делауер в Тексас

SpaceX

Американският предприемач Илон Мъск обяви, че регистрацията на SpaceX е променена от Делауеър в Тексас. В социалната медия X той прикачи документ от кабинета на губернатора на Тексас за промяната на регистрацията. Илон Мъск посъветва другите предприемачи да последват примера му възможно най-скоро.

На 12 февруари Асошиейтед прес съобщи, че друга компания на Илон Мъск – Neuralink, е променила мястото си на регистрация от Делауеър в Невада. На 1 февруари беше съобщено, че той планира да обсъди въпроса за промяна на регистрацията на Tesla.

Това беше предшествано от решение на съда в Делауеър, забраняващо изплащането на 55.8 милиарда долара компенсация на Илон Мъск от Tesla. Реагирайки на решението на съдия Каталин МакКормик, Илон Мъск написа в социалната мрежа X: „Никога не регистрирайте вашата компания в щата Делауеър.” След това той стартира анкета сред своите абонати за това дали си струва да премести регистрацията на Tesla в Тексас: от 1.1 милиона, които гласуваха, 87 процента бяха в полза на прехвърлянето.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст