ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 16 февруари 2024 г.

денят-по-диагонал-16-февруари-2024-г

Алексей Навални е починал в затвора

Отделът на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Алексей Навални в колонията, в която е излежавал присъда, предаде ТАСС. “На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 осъденият Навални А. А. се почувствал зле след разходка, почти веднага загубил съзнание. Веднага пристигнали медицински работници от институцията и бил извикан екип за спешна медицинска помощ”, се казва в съобщение на сайта на Федералната служба.

В списъка на Атанас Атанасов за SS-клуба няма имена на политици

Никола Минчев

В списъка на генерал Атанас Атанасов с магистратите с карти в частния SS-клуб видях няколко имена на прокурори, които са предимно бивши членове на специализираното правосъдие, присъства името и на Емил Писков, който е бивш служител на ГДБОП. Това заяви заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от “ПП-ДБ” Никола Минчев пред Българската национална телевизия. По думите на Минчев в списъка са включени около 8-10 човека. Той допълни, че няма имена на политици.

Догонване на поскъпването, или по-кротко с индексациите

догонване на поскъпването

Когато инфлацията расте и доходите я следват, това се казва „догонване на поскъпването”. А допълнителните средства за заплати и пенсии – „индексации”. Какво става с „индексациите”? Една част от парите отиват директно на пазара. По-богатите си купуват дрончета и електронни книги, а пенсионерите – повече и по-скъпи кренвирши. Създава се превес на търсенето над предлагането. Което стимулира търговците да вдигат цените.

И гръцките лъжи за арабските „рекетьори“ ще си останат за българска сметка

гръцките лъжи Данаос Каламарис

Само в рамките на 48 часа т. нар. бизнесмени от южната ни съседка Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис направиха за резил патрона си – милиардера Джон Кустас, накараха т. нар. медии да рецитират четири-пет старателно подбрани манипулации и принудиха българските магистрати и депутати да си говорят сами, докато гонят бели мишки по тавана. Припомняме Правило № 1 в журналистиката от 180-200 години: дори и в най-долнопробния булеварден парцал да работиш, първата ти работа е да провериш достоверен ли е източникът ти на информация.

Готов ли е ЕС да възроди отбранителната си индустрия?

ЕС възроди

Обединена Европа се подготвя за възраждане на военнопромишления си комплекс, който беше занемарен след края на Студената война. На континента цареше спокойствие и спорадичните приказки за Трета световна война бяха посрещани или с ехидни усмивки, или с “успокоението”, че тя ще се води с технологии от бъдещето. Руската агресия в Украйна обаче срина не само всички илюзии, но и сляпата вяра в силата на международните договори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст