Клиентите на “Дайнърс клуб България” заменят своите карти с Mastercard и Visa, издадени от Fibank

дайнърс клуб Дайнърс клуб България

Fibank (Първа инвестиционна банка) е взела решение да преустанови дейността на дружество „Дайнърс клуб България“ АД по издаване и представителство на картите „Дайнърс клуб“. Така банката ще се съсредоточи върху разработването и предлагането на нови и иновативни дигитални решения и картови продукти заедно с Mastercard и Visa. Дружеството е уведомило клиентите си персонално, че брандът „Дайнърс клуб“ предстои да бъде преустановен от издаване. Клиентите на „Дайнърс клуб България“ имат възможност да заменят своите карти с Mastercard или Visa, издадени от Fibank, в същия размер и условия. От банката уточняват, че дамите, които имат карти Дайнърс клуб First Lady, ще могат да се възползват от картата Mastercard First lady, която се приема от много по-голям брой местни и чуждестранни търговци.

По този начин Fibank продължава изпълнението на стратегическите си цели да бъде лидер в дигиталното банкиране, картовия бизнес и безналичните (безкасови) плащания.

В съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи, дружеството „Дайнърс клуб България“ е подало искане и е получило разрешение от БНБ за обезсилване на издадения му от централната банка лиценз за предоставяне на платежни услуги. Документът разрешаваше изпълнение на кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи, изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти, когато средствата са част от отпуснат на ползвателя на платежни услуги кредит, и издаване на платежни инструменти и приемане на плащания с платежни инструменти. Управителният съвет на БНБ вече е взел решение за съгласие „Дайнърс клуб България“ да прекрати своята дейност като платежна институция от 15 април 2024 година.

Индивидуалните клиенти, които имат регистрирано мобилно приложение, могат да заявят виртуални дебитни карти и на двата бранда-партньори на Fibank – Mastercard и Visa. Картата се издава на момента и може да бъде използвана веднага. От банката отбелязват, че виртуалните карти предлагат редица възможности, като показване на детайли за картата, копиране на номера, проверка на ПИН (получен от банката), промяна на ПИН, промяна на лимит, размразяване, замразяване и блокиране на картата. Заедно с това, с тях могат да се извършват плащания онлайн, вноски и тегления на АТМ, както и да се дигитализират в ApplePay/ Google Pay/ Garmin/ Fitbit и MyFibank.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст