ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 17 февруари 2024 г.

Иван Гешев гл. прокурор, денят по диагонал

Гешев посещавал частния клуб на Нотариуса, твърдят тайни свидетели

Според свидетели с тайна самоличност бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал клуб SS, свързан с Мартин Божанов-Нотариува, предаде БНР. Свидетелските показания ще бъдат проверявани и във връзка с възможната намеса на Гешев в дела, в които Нотариуса е бил активен.

ЕК проверява поръчка за 20 нови влака за БДЖ на стойност над 1,2 млрд. лева

Европейската комисия започва задълбочена проверка на участниците в обществената поръчка за доставка на подвижен жп състав в България. Проверката е въз основа на документи, предоставени от Министерството на транспорта и съобщенията, и се извършва в контекста на Регламент (ЕС) 2022/2560, който се отнася до чуждестранните субсидии, нарушаващи вътрешния пазар. Обществената поръчка, стойността й надхвърля 1.2 млрд. лв. без ДДС, е предмет на проверка поради предполагаеми нарушения на правилата за чуждестранни субсидии в ЕС.

Тунелът “Железница” ще бъде открит на 20 февруари

На 20 февруари ще бъде открит тунелът “Железница”. Тунелът разполага с модерни системи за безопасност. Съоръжението е строено по нов технологичен метод. Това обяви пред БНТ регионалният министър Андрей Цеков. В обхвата на тунела има активирани свлачища, които са били укрепени през миналата година. Министърът увервява, че “Железница” ще е безопасен. Това е най-дългият тунел в страната, разполага с евакуационни изходи, с много модерна вентилационна система в случаи на инциденти, със система за известяване, безопасността е гарантирана, в близост има и хеликоптерна площадка, допълни Цеков. Целият участък е около 5 километра, като тунелът е с дължина 3 километра.

Протести и бдения в памет на Навални се проведоха в различни държави

Светът почете паметта на руския опозиционен лидер Алексей Навални с протести и бдения в различни държави. Бдение се проведе пред руското посолство в София. В Берлин, Полша и Литва протестиращи почетоха паметта на критика на Кремъл и осъдиха руския президент Владимир Путин. В германската столица скандираха “Путин, убиец”.

Денков в Мюнхен: Имаме широка подкрепа за сухопътния Шенген и еврозоната

Използваме всяка възможност, за да обясним колко е важно отварянето на сухопътните граници и приемането на еврото в България. Имаме пълна подкрепа. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след серия от разговори с европейски лидери в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст