ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Пътна полиция” започва масови проверки на автобуси и товарни коли

пътна полиция

“Пътна полиция” започна днес специализирана операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Проверките ще продължат до 25 февруари в цялата страна. Те са инициирани от Главна дирекция “Национална полиция” и са във връзка пълноправното членство на България в “Роудпол” и поетите ангажименти за участие в съвместни операции с цел осигуряване на безопасност и сигурност по пътищата на Европа.

Тези полицейски операции с фокус върху товарните автомобили и автобусите се налага да се провеждат, тъй като при настъпването на тежки пътнотранспортни произшествия, когато има участници с товарни автомобили и автобуси, последствията са много по-тежки с много повече жертви и ранени.

Ще се проверяват показателите, които имат отношение към пътната безопасност. Спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, спазване на времето за почивка от водачите, техническата изправност на автомобила, изрядността на документите, претоварване както и укрепване на товара.

Данните от проверките ще бъдат обобщени и в рамките на седмица след тяхното приключване. Най-честите нарушения при водачите са неспазване на скоростните режими, неизползване на обезопасителни колани, нередовност на документите и техническа неизправност на документите, сочат данните на “Пътна полиция”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст