ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 20 февруари 2024 г.

Министерство на финансите сграда табела излишък

НАП и “Митници” се обединяват в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция, която ще обедини Националната агенция за приходите и Агенция “Митници”. След съгласуване с министър-председателя Николай Денков, финансовият министър Асен Василев е назначил досегашният директор на Агенция “Митници” Павел Тонев за свой съветник. Той ще подпомага работата по създаването на единната приходна агенция. Директор на Агенция “Митници” става досегашният заместник-изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова.

Българските инвестиционни фондове стават все по-популярни

пазари пазар пари бизнес борса предприемач инвестиционни фондове

Българските инвестиционни фондове ставата все по-популярни у нас. Причините са различни. От една страна, ниските лихви по банковите депозити карат инвеститорите да търсят алтернативи. От друга страна, високите цени на различните финансови инструменти повишават доходността на тези колективни схеми. Заедно с това, те привличат и парите на някои категории българи, които получиха повишение на възнагражденията и искат още някаква друга инвестиция освен покупка на жилище. 

Странната “експертиза” по делото КТБ. Какви са фактите

Странната "експертиза" по делото КТБ: Какви са фактите

“Цветан Василев съди Иван Гешев в Кипър заради фалшива експертиза по делото за фалита на КТБ“. Така основната част от българските медии отрази поредицата от събития и новини, свързани с установяването в Кипър на това, че експертизата по делото КТБ всъщност е фалшива.
Да се спрем обаче на фактите.

Асена Сербезова била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата

Асена Сербезова

Бившият министър на здравеопазването в кабинета на Кирил Петков – проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията. Това обяви самата тя в ефира на “Би Ти Ви”. Сербезова разказа, че след множество проверки за спекула в аптеките преди да се обяви извънредно положение заради коронавируса, е получила обаждане от прокуратурата. То се случва, след като тя инициира среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев.

20% годишен спад на БВП на Израел през последното тримесечие на 2023-а

20% спад на БВП на Израел

Икономиката на Израел се е свила с почти 20% на годишна база през последните три месеца на миналата година, показват официалните данни на Централната статистическа служба на страната, което се дължи на наливането на ресурси в конфликта срещу Хамас в Газа. Резкият срив на БВП – далеч по-дълбок от прогнозите на икономистите, е до голяма степен резултат от мобилизирането на стотици хиляди резервисти за военните действия след атаката на Хамас на 7 октомври 2023-а.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст