НАП и “Митници” се обединяват в единна приходна агенция

единна приходна агенция кредит

Министерство на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция, която ще обедини Националната агенция за приходите и Агенция “Митници”.

След съгласуване с министър-председателя Николай Денков, финансовият министър Асен Василев е назначил досегашният директор на Агенция “Митници” Павел Тонев за свой съветник. Той ще подпомага работата по създаването на единната приходна агенция. Директор на Агенция “Митници” става досегашният заместник-изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова.

Сред държавите в ЕС с единни приходни агенции са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Такива агенции функционират и в САЩ и Великобритания.

С друга заповед от вторник министърът на финансите назначи Илка Димова за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Промяната в ръководството на АДФИ е целяла оптимизиране работата на агенцията. Илка Димова е магистър по международни икономически отношения и има дългогодишен управленски опит във водещи финансови институции в страната.

Досегашният директор на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст