ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Николай Денков и Мария Габриел не са обсъждали постовете след ротацията

Мен политици също са ме обиждали, не съм им искал извинение, заяви Денков

Премиерът Николай Денков все още не е разговарял с Мария Габриел за постовете след ротацията. Той коментира, че след нея се вижда като вицепремиер, а за останалото – предстоят преговори. На тях ще бъде обсъдена и идеята да има министър по европейските въпроси. Министър-председателят бе категоричен, че има доверие в Габриел, защото тя е човек, който има европейски ценности.

Изказването на премиера идва дни, след като заяви, че вече е имал среща с Мария Габриел за оценка на министрите. Тя е поискала срещи с всеки от екипа им в Министерския съвет по отделно, на които да обсъдят приоритетите. Този процес вече тече и се очаква през следващата седмица те да навлязат в по-дълбока дискусия. В коментара си от преди няколко дни Денков бе категоричен, че ротацията може да се направи най-лесно, ако той стане външен министър и с Мария Габриел си сменят местата.

Пред БТА Николай Денков коментира и критиките на президента Румен Радев към работата на правителството и сглобката. Според него това че президентството има аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството, тъй като има Конституция и разделение на властите. Премиерът обясни, че в действията на президента вижда желание да атакува институции, които следват законите и си изпълняват задълженията по Конституция. Това за него е проблем – но проблем на президентството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст