ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синът на ръководителя на Роснефт е починал внезапно на 35 години

Синът на ръководителя на Роснефт
Игор Сечин

Игор Сечин е забранил на следствието и Федералната служба за сигурност да се занимават със смъртта на сина му

Синът на ръководителя на Роснефт Игор Сечин – Иван Сечин, е починал внезапно, съобщиха руски телеграм канали. На 3 януари тази година той е навършил 35 години.

Последното жилище на Иван Сечин е била вила в луксозното московско предградие Красногорск. Точно там рано сутринта на 5 февруари той се почувствал зле. Охраната е извикала „Бърза помощ“, но заради неточно предадения адрес и обилния снеговалеж линейката пристигнала след шест часа и медиците могли само да установят смъртта на Сечин.

Роднини съобщили на лекарите, че Иван Сечин е страдал само от хипертония. Вземал е лекарства по лекарско предписание, но в последните месеци  не е търсил медицинска помощ.

Всичко, свързано с живота на Иван Сечин, е било щателно засекретено. Живял е в Подмосковието в домове, скрити от официалните бази данни под съкращението „РФ“. „Бърза помощ“ е била извикана на името на Евгений Анатолиевич Панин и на това име са били оформени и документите за смъртта.

Според източник на ВЧК-ОГПУ като официална причина за смъртта на 35-годишния Иван Сечин е бил посочен „откъснал се тромб“.

При това Игор Сечин е забранил на сътрудниците на Следствения комитет на Русия, Федералната служба за сигурност и други силови структури да се занимават с въпроси около смъртта на сина му. С това се е заела Службата за сигурност на „Роснефт“, състояща се от бивши служители на следствието и ФСС, лично предани на Сечин. Тези специалисти по сигурността са склонни към различни и конспиративни теории.

Според ВЧК-ОГПУ на третия ден след смъртта си Иван Сечин е погребан.

Веднага след смъртта на Алексей Навални RT заяви, че той също е починал поради кръвен съсирек. Въпреки това властите отказват да предадат тялото на политика на роднини, позовавайки се на факта, че роднините ще имат достъп до него не по-рано от 14 дни, докато тече проверката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст