ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Апелативният прокурор на София не познавал Нотариуса, искал да изчисти името си

Радослав Димов

Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си. Това каза апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушването в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет във връзка с казуса около наскоро убития Мартин Божанов – Нотариуса.

Това, което се твърди от гръцки бизнесмени в интервюта не е вярно и бих искал да се изчисти името ми. Доколкото страдам от болест, която не ми дава много време живот, искам да ми се изчисти името ми, не само за себе си, но за близките и за децата ми“, аргументира се Димов.

Той обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура са чували името му. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами”, добави още той и посочи, че не е чувал за “SS” клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия на изслушване е и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство също около казуса с Мартин Божанов. Освен изслушванията колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст