ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ-СДС гледа към избори 2 в 1 като най-логичен завършек на (не)коалицията

борисов сравни меморандума

Борисов определи предложения меморандум от ПП-ДБ като незряла политическа практика

Не съм получил никакъв меморандум. За мен – от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция“. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос ще подпише ли партията меморандума, предложен от ПП-ДБ.

Бившият премиер уточни, че е нужно един такъв документ да се провери от правна гледна точка дали отговаря на Конституцията и правилата.

Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход, използвам най-дипломатичните думи, е незрял. Подобен документ се изготвя от работни комисии. Когато документът е готов – отива за подпис. Мария Габриел ми прочете няколко реда и я спрях, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ на времето се е преборило и е направило компромис, за да има с втория мандат правителство и Денков да е премиер“, обясни още Борисов, попитан готов ли е да направи компромис с поста на външен министър, за да не се стигне до нови предсрочни избори.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че подходът на ПП-ДБ за смяна на регулаторите е арогантен, неприемлив и поставя партията в невъзможност да подкрепи каквото и да е било. “Кой съгласува смяната на най-важната агенция в държавата – Агенцията за държавен и финансов контрол, с Вили, да угодим на Вили, но попитаха ли партньорите си и тя в кой меморандум е записана?”, ядоса се Борисов и продължи, питайки къде е записана ДНСК, БАБХ, а също и смяната на “Митниците”, която беше обявена вчера.

Според Борисов всички тези промени, направени еднолично от ПП-ДБ са в разрез с предложения от тях меморандум.

Коя правова държава парцелира, аз разбирам, че това предложение е много щедро към ГЕРБ – с Кирил Петков да си разделим държавата на две. Съдебна власт и регулатори – това ми предлагат. Не виждам никаква принципност. Защо те 9 месеца сменяха главоломно всичко, без изобщо да се сетят за подобен меморандум?”, попита партньорите си във властта Борисов.

На въпрос какво ще направи ГЕРБ с мандата, дали ще го върне или приеме, бившият премиер подчерта, че до 8 март има много време.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст