ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 21 февруари 2024 г.

макрон денков, денят по диагонал

Макрон поздрави българските власти за смелостта им и подкрепата за Украйна

Макрон открои като допирни точки между България и Франция сътрудничеството в областта на ядрената енергетика. Президентът на Франция Еманюел Макрон поздрави българските власти за смелостта, която показват от началото на войната в Украйна и факта, че страната промени модела на отношенията си с Русия.

Българи и норвежци – братя по затвори!

Доживяхме – след дълги години в побратимяване на съветски и български градове, села и паланки, тази традиция категорично се обърна и е налице нещо ново!

Необратимото скъсване с миналото бе оповестено от Министерство на правосъдието. С гордост то обяви, че опошлената по времето на социализма процедура по побратимяване е издигната на качествено нов етап, макар и в ограничена сфера. Затворите в Белене и Плевен се побратимиха със затвора Она в Норвегия по проект за зелени затвори в България, който е на финалната права, съобщиха от министерството

Помага ли “Вениш” за заличаване на “петната” от политическите биографии

Vanish (Вениш): 1. (англ., глагол) – изчезвам. 2. Известна марка препарати за отстраняване на петна.

Метафората за „изпирането“ на Бойко Борисов, т.е. опрощаването на вменяваните му политически и други грехове в резултат на конструирането на „сглобката“ между ГЕРБ и ПП-ДБ, стана популярна след оповестяването на записа от прословутото среднощно заседание на „Продължаваме промяната“. По-късно, когато стана ясно, че „некоалицията“ не е двойна, а тройна, на същата политико-хигиенна процедура бе подложен и Делян Пеевски.

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, заяви Кирил Петков

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за да стигнем до разбирателство. Това коментира от кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков, обяснявайки, че приема критиките на лидера на ГЕРБ и днес меморандумът бил изпратен официално и до заместник-председателя на партията им, освен на Мария Габриел.

ГЕРБ-СДС гледа към избори 2 в 1 като най-логичен завършек на (не)коалицията

“Не съм получил никакъв меморандум. За мен – от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция“. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос ще подпише ли партията меморандума, предложен от ПП-ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст