ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще има ли нов “Джурасик свят”?

Джурасик Свят

Режисьорът Гарет Едуардс води преговори за режисиране на изцяло нов филм „Джурасик свят” за „Universal Pictures“. Новината съобщиха от „Variety”.

Ако разговорите приключат успешно, изпълнителен продуцент на филма ще бъде Стивън Спилбърг чрез компанията му „Amblin Entertainment“. В продуцентския екип ще бъдат и Франк Маршал, Патрик Кроули, Дейвид Лийч и Кели Маккормик.

Дейвид Коеп, сценаристът на “Джурасик парк”, отново ще се включи, заемайки същата длъжност. Той е оставил своята следа в киното, като сценарист на популярни заглавия като “Мисията невъзможна“, “Спайдърмен”, “Войната на световете” и много други.

Неозаглавеният проект вече има дори планирана премиерна дата – 2 юли 2025 година. Филмът ще отбележи началото на напълно нова сюжетна линия в обхващащата десетилетия поредица за динозаври.

Актьорски състав все още не е обявен и остава загадка дали някои звезди като Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Сам Нийл, Лора Дърн или Джеф Голдблум, ще се завърнат.

За близо три десетилетия франчайзът от шест филма за динозаври спечели главозамайващите над 6 милиарда долара по целия свят.

Първият филм “Джурасик парк”, режисиран от Спилбърг през 1993 г., е разполагал със “скромните” 60 млн. долара бюджет, а приходите му от билети достигнаха 1.053 млрд. долара.

Най-новият филм – „Джурасик Свят: Господство“ от 2022 г., също надхвърли боксофиса в световен мащаб с малко от 1 млрд. долара, разполагайки с бюджет от 380 млн. долара. Той събра на един екран и двете поколения от „Джурасик парк“ и „Джурасик свят“ учени и любители на праисторическите създания.

Последното заглавие, на което режисьор е Гарет Едуардс, е филмът „The Creator”. Продукцията е номинирана за две награди “Оскар” – в категориите за най-добър звук и за най-добри визуални ефекти. Във филмографията му може още да видим „Чудовища“ (2010 г.) и „Годзила“ (2014 година).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст