ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Да не се дължат неустойки при прекратяване на договорите към мобилните оператори, предлагат от ПП-ДБ

договорите към мобилните оператори

Депутати от “Продължаваме Промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) ще предложения за промени в Закона за електронните съобщения, който предоставя право да се прекратяват договорите към мобилните оператори без неустойки.

Депутатът Мартин Димитров от ПП-ДБ обясни пред репортери в парламента, че всяко увеличение на цените или индексация от страна на мобилния оператор ще бъде основание за прекратяване на договора от страна на гражданите и фирмите без неустойки. Това предложение е насочено към защита на интересите на гражданите, които често се оплакват от липсата на подкрепа от страна на държавата.

“Ние приехме, че ако една програма се добави или извади от договора, който имаш с оператор, това е основание да си прекратиш договора без неустойки”, посочи депутатът. И поясни, че със законопроекта, който предлагат, се въвежда подобен принцип. “Казваме така в Закона за електронните съобщения: “Ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация, това е основание без неустойки, да се откажеш от договора. Ако е взето мобилно устройство, то за него се дължи цената, която човек се съгласил да плати”, добави той.

Според Ивайло Мирчев регулаторите трябва да заработят, за да гарантират нормалното функциониране на бизнеса и да предотвратят произвол от страна на мобилните оператори. Той увери, че предлаганите промени не са срещу конкретен бизнес, а по-скоро към осигуряване на благоприятни условия за развитие на бизнеса, които да предоставят обществото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст