ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков обсъжда пълната ни интеграция в Шенген с Еманюел Макрон в Елисейския дворец

центровете за бежанци

Премиерът Николай Денков ще се срещне с президента на Франция Еманюел Макрон. Двамата ще разговарят в Елисейския дворец в рамките на еднодневна визита на министър-председателя в Париж.

Сред темите по време на срещата са външнополитическите приоритети на България – пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Двамата лидери ще обсъдят и геополитическите рискове и заплахи, подкрепата за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейския съюз.

Министърът на енергетиката Румен Радев също е на посещение в Париж. Той ще се срещне с френския министър на икономиката Брюно Льо Мер. Двамата ще подпишат декларация за намерение за сътрудничество в областта на ядрената енергетика и ще обсъдят теми от двустранен интерес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст