ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Създаден е оздравителен план за спиране на авариите в завода за боклук на София

завода за боклук

Готов е оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във “Фейсбук” профила си. По думите му целта на плана е да бъде възстановена напълно нормалната работа на предприятието и да се произвежда продукт, с качествени показатели, така както заводът за третиране на отпадъци е проектиран.

В него са набелязани стъпките и начините за отстраняване на констатираните нередности, за да бъде възстановена нормалната работата на завода за боклук на София. Той е разделен на три етапа – за спешни, краткосрочни и дългосрочни мерки.

Въпреки похарчените от предишното управление близо 114 млн. лева за последните три години, повече от 2/3 от машините и съоръженията са за основен ремонт, а предприятието не е могло да работи нормално, обясни кметът. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на основни съоръжения“, написа още Терзиев. Според него без тях няма как да има работещ производствен процес.

Още по време на предизборната кампанията темата със събирането на отпадъците на София и тяхната преработка беше централна за нас“, посочи кметът.

Той допълни, че причината за това е, че “предишните управляващи упорито са отказвали да нарушат комфорта си

и са оставили нещата на самотек, което със сигурност би довело до поредна криза с боклука”. По думите на Терзиев, за да избегнат тази криза, още в първите дни е назначен одит в общинското предприятие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст