ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР дрънка белезници за още трафиканти на мигранти

мигранти

МВР-шефът Калин Стоянов заяви днес, че се очакват още арести на участници в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Стоянов уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, освен в Бургаски регион. В операцията участват служители на Главна дирекция “Гранична полиция” и Държавна агенция “Национална сигурност”.

Групата е била наблюдавана дълго време, като са установени маршрутите на трафика, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Те са различни, събрани са достатъчно данни кой каква роля има в тази група – ръководител, помощници, логистици.

Задържан е лидерът на групата, който е криминално проявен. Към момента няма информация да има замесени служители от която и да е структура на МВР, увери Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст