ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атанасов подчерта, че меморандумът е покана за преговори, а не за постове

ГЕРБ-СДС кадрови промени

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви от кулоарите на парламента, че меморандумът е покана за преговори, а не за постове. “Понеже имаше обвинения, че девет месеца упражняваме властта заедно с ГЕРБ, без коалиционно споразумение, подготвихме един меморандум от страна на ПП-ДБ, който на практика представлява покана за преговори към нашите фактически коалиционни партньори“, обясни той.

Според него основното преди ротацията е да се седне на масата за преговори, без никакви червени линии. “Да си изясним политиките оттук нататък, които ще упражняване заедно в следващите най-малко девет месеца или както е казано в меморандума – през всички девет месеца до изтичане на този мандат”, допълни Атанасов.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ посочи, че това предложение трябва да се приема спокойно, тъй като на практика било просто покана за преговори.

Атанасов посочи, че меморандумът е изпратен от ПП-ДБ вчера в 14:21 ч. към вицепремиера Мария Габриел, която по думите му, е връзката между двете политически сили на този етап. Попитан защо не го е изпратил Денков, а коалицията, той обясни: “Защото ние сме политическата сила, която подкрепя това правителство“.

Народният представител подчерта, че меморандумът е един вид “политическа оферта”.

Той отново повтори, че било редно да се седне на масата за “спокойни преговори”, за да се обсъди как ще се упражнява властта след ротацията.

Няма червени линии, всичко може да бъде договаряно – отговори Атанасов на въпрос за външния министър. Според него има няколко варианта на конфигурации в правителството, за да може едновременно Денков и Габриел да имат комуникация с партньорите ни навън. Подробности по темата обаче, той отказа да даде.

Атанасов смята, че държавата няма нужда от нови избори и управляващите са длъжни да се съобразят с това. “Нямаме намерение от нищо да се отказваме, но в интерес на държавата сме готови да преговаряме за всичко“, заключи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст