ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АДФИ все още не е изпратила доклада си за „Пирогов“ на здравното министерство

умбалсм пирогов

От Министерството на здравеопазването сигнализираха, че те все още не са получили доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с резултатите от проверката в “Пирогов”.

По-рано през деня от проверяваното лечебно заведение обявиха, че от АДФИ твърдят, че те не са открили данни за престъпление и корупционни практики.

В същото време от екипа на министър Хинков обръщат внимание, че на основание Закона за държавната финансова инспекция и Правилника за прилагане на същия закон, министерството следва да бъде уведомено незабавно от директора на АДФИ за резултатите от извършената финансова инспекция.

Съгласно законовите разпоредби Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“ ЕАД има законоустановен срок да представи становище по връчения доклад. След това по него ще бъде изготвено заключение.

Коментар по констатациите от извършената проверка, която не установява нарушения, може да бъде направен, едва след като екипът от експерти на здравното министерство се запознае със съдържанието на документа.

Какво е подробното заключение на доклада може да видите тук.

Припомняме, че въз основа на констатирани нарушения от звено „Вътрешен одит“ на министерството, са сезирани всички компетентни органи, включително и прокуратурата, която все още не се е произнесла по случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст