ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Продажбите на “М+С Хидравлик” са близо до прогнозните за януари

пари домакинства депозити дивидент преки чуждестранни инвестиции елана агрокредит продажбите приходи, Юрий Гагарин прогнози ръст продажби придобивания оборот бфб проекти Мак АД възнаграждения Елана слънчо смарт органик Емка

Приходите на фирмата за производство на хидравлични елементи и системи в Казанлък – “М+С Хидравлик” АД, са съвсем близо до прогнозните за януари. 

Предприятието обяви продажби за първия месец на тази година в размер на 14.088 хил. лева. Прогнозата беше за 14.09 млн. лева. 

Междинната неокончателна брутна печалба на компаинята за януари е 2.14 млн. лева. 

Мениджърите на компанията, както обикновено, обявиха и своята прогноза за приходите през февруари. Очакванията им са за продажби за 13.64 млн. лева. А с натрупване за първите два месеца прогнозата е за парични постъпления в размер на 27.73 млн. лева.

Предприятието в Казанлък е специализирано за производство на пълна гама от нискоскоростни хидравлични мотори с висок въртящ момент, които намират широко приложение в селскостопанската промишленост, транспорта и машиностроенето. Компанията е водещ производител на нискоскоростни, високо моментни, орбитални, хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях.

Продукцията ѝ е експортно ориентирана, като фирмата държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори. “М+С Хидравлик” има собствена търговска фирма в Германия – M+S HYDRAULIC POWER TRANSMISSION GmbH.

Най-големите акционери в компанията са “Стара планина холд” АД, който контролира 30.61% от капитала, “Индустриален капитал холдинг” АД е с дял от 22.16% и “М+С 97” АД – с 23.86 на сто. Останалите книжа с право на глас са собственост на по-малки инвеститори.

За последните дванадесет месеца цените на акциите на “М+С Хидравлик” се повишават. През февруари миналата година книжата се търгуваха по 8.832 лева за един брой, а днес се котират при 10.90 лева. Това оценява компания от Казанлък на 429 952 680 лева пазарна капитализация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст