ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Никола Минчев внася проектодекларация за Алексей Навални

ПП-ДБ

Заседанието на парламента днес, 21 февруари, започна с проектодекларация за Алексей Навални. Никола Минчев от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, посочи че във връзка със смъртта на руския опозиционния лидер и с наближаващата втора годишнина от руската агресия в Украйна, парламентарната му група ще внесе проектодекларация.

Предстои тя бъде разгледана и приета от Народното събрание. Минчев посочи, че след смъртта на Навални липсата на вътрешен коректив в Русия ще доведе до външни извращения. Така режимът на Путин ще се бори на два фронта – на външния – срещу украинската държава и на вътрешния – срещу собствения му народ, като и при двата случая той работи срещу стремежа на хората за по-добър живот.

Минчев подчерта, че убийството на Навални е черен ден както за демокрацията, така и за самите руснаци, които са изгубили истински вдъхновител. Същевременно обаче примерът на неговата решимост остава по-силен отвсякога. Депутатът от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” бе категоричен, че приживе Навални е бил символ, а сега е легенда, която завинаги ще бъде извън контрола на руския президент Владимир Путин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст