ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тома Биков съветва Кирил Петков да не споменава думата “семейства”

семейства, Тома Биков, Парламент нов

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков не скри учудването си, че Кирил Петков говори за семейства в други партии, отбелязвайки, че през последните две години тези от “Продължаваме промяната”, които са влезли в управлението, са много повече от онези, получили власт, през последните 30 години.

Ето защо Биков посъветва Петков да не споменава тази дума, припомняйки му “семейство Лорер” и добавяйки, че самата политическа сила на “Продължаваме промяната” била сформирана на семейна и приятелска основа.

След това Биков коментира меморандума, който от ГЕРБ-СДС видели в медиите. Според него това не е покана, а саботаж на преговори. Той обърна внимание, че документът е датиран от март 2024 г. до декември 2024 г., като се посочва, че в този период ще тече борбата с корупцията и ще се създаде ефективно управление – все цели за цял живот. Биков предположи, че след декември 2024 г. ще трябва да се направи отново ротация, която ще върне конфигурацията на правителството в сегашното положение, когато, по думите на депутата от ГЕРБ-СДС, нищо не се случвало. Той изрази възмущението си, че от “Продължаваме промяната” демонстрират липса на каквато и да е политическа култура – пишат по чатове, пращат мейли, като смятат, че това е покана за преговори.

Биков подчерта, че преговорите се водят в преговорни групи, като се пишат документи, а не се “пуска” един хвърчащ лист, в който предложението е: “Дайте да си разделим държавата”. Всичко останало според Биков били общи приказки за борба с корупцията. Депутатът от ГЕРБ-СДС призна, че сега важният въпрос е дали ротацията ще мине, като според него изгледи за подобно нещо няма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст