ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спортният министър организира кръгла маса за потенциала на природен парк “Витоша”

спортният министър, природен парк Витоша

Днес, 21 февруари, спортният министър Димитър Илиев организира кръгла маса, на която ще се обсъдят възможностите за развитие на спорт и туризъм на територията на Природен парк „Витоша“, съобщават от Българското национално радио.

Събитието ще се проведе в сградата на ведомството от 11:00 часа.

На него ще присъстват представители на още четири министерства – Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Министерството на туризма и на Министерството на земеделието и храните. Поканени са още и представители на Столична община и други организации, чиято дейност е свързана с планинския спорт и туризма.

Целта на срещата е заедно да потърсят приложение на най-добрите практики за устойчиво развитие на спорт и туризъм, прилагани в защитени територии.

От земеделското министрество уточняват, че министър Кирил Вътев ще присъства на мероприятието.

Природният парк се простира върху площ от 270 кв. километра, в планината Витоша.

Той е първият парк в България и на Балканския полуостров. Обявен е за защитена територия на 27 октомври 1934 година, с Наредба на тогавашния министър на народното стопанство Коста Бояджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст