ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски лично отказал “делкането” на Христо Иванов 

Пеевски

Лично аз отказах на Христо Иванов “делкането”, което той ми предложи в моя кабинет.

Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, попитан дали съпартийците му са обидени заради намека, че може би е трябвало една трета от регулаторите да се раздели и с ДПС, за да може ГЕРБ да са доволни.

Според санкционирания по “Магнитски” “делкането” ще бъде сигурен начин да се избере желания състав на висшия прокурорски съвет, като освен него Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд стане главен прокурор, а Сава Петров – негов заместник.

Пеевски обяви, че Антикорупционният фонд е на Христо Иванов. Припомняме, че екипът на АКФ направи няколко разследвания за фалита КТБ, свързващи разграбването й с Делян Пеевски.

По думите на Пеевски Христо Иванов и олигарсите зад него искали да вземат прокуратурата. Председателят на парламентарната група на ДПС подчерта, че истината била, че има битка за КПКОНПИ и за прокуратурата.

По повод негласуваната извънредна точка в дневния ред на парламента от днес, 22 февруари, Пеевски посочи, че в залата се случило нещо нечувано: “Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на “Уестингхаус” за ядрена централа”. Според него причината затова е Свилен Спасов, който по думите на Пеевски е агент на Държавна сигурност.

В публичното пространство Свилен Спасов е сочен за човек, отговарял за бизнеса на „Уестингхаус” в България от 2010 г. до 2018 година. В този период той е работил за инвестиционните намерения на компанията за изграждане на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Извънредната точка предвиждаше да бъдат разгледани одобрените вчера решения за изграждане на нова мощност в АЕЦ “Козлодуй”. Те бяха гласувани по време на съвместното заседание на две парламентарни комисии – на енергетиката и на околната среда. С едно от тях се възлагаше на министъра на енергетиката да предприеме всички действия, чрез които да осигури на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст