ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Мартин Димитров проблемът на ГЕРБ е, че ДПС не фигурира в предложения меморандум

Парламент нов Мартин Димитров

Депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Мартин Димитров коментира меморандума, предложен от формацията, който беше отхвърлен от вицепремиерът Мария Габриел. Димитров подчерта пред БНР, че големият проблем на ГЕРБ-СДС е, че в документа фигурират подписите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, но не и на ДПС.

Депутатът отбеляза, че има умора от изборите, но изтъкна, че ако има правителство, трябва да бъдат гарантирани реформите, свързани с борбата с корупцията и работещите регулатори. Според него е важно тези промени да се случат, за да има смисъл от правителство: “Всички сме уморени от избори. Въпросът е обаче, че ако ще има правителство, то трябва да имаме гаранциите, че най-важните неща ще се случват. Това, което повече ме плаши, е да има правителство и важните неща да ги няма. Нещата, които сме обещали, трябва да се случат, иначе няма смисъл”.

“Целта на меморандума, който сме сложили на масата, е отсега да е ясно, че ако има правителство, ще има битка с корупцията, ще има работещи регулатори, ще има промени в службите. Тези промени трябва да се случат, за да има смисъл от създаването на правителство”, изтъкна Димитров. Той обаче счита, има още време, през което да се проведат сериозни разговори и да се вземат решения.

Народният представител коментира и предложенията за законови промени, свързани с договорите с мобилните оператори. Той изрази загрижеността си от отсъствието през последните три години на решение по въпроса с индексацията и отбеляза, че предложеният законопроект е допустим спрямо българското и европейското законодателство. Промените предвиждат възможността за отказ от договор без неустойка при увеличение на цената и засилване на глобите за нелоялни практики сред операторите.

Димитров също така настоява за смяна на подхода към избора на ръководства на регулаторите и за публичен процес на тяхното назначаване. По думите му от ГЕРБ не желаят да се сменят шефовете на неработещите регулатори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст