ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите ще разгледат на второ четене Закона за насърчаване на инвестициите

След повторно обсъждане парламентът прие на второ четене промените в НПК

Депутатите ще обсъдят на второ четене Закона за насърчаване на инвестициите, сочи програмата на Народното събрание за днес. С него се създава механизъм за прилагане на европейски регламент и рамка за скрининг на преки чуждестранни инвестиции в ЕС. 

Според доклада на вносителите от ДПС целта на законодателните изменения е българската икономика да бъде предпазена от инвестиции с “корозивен капитал”. Предвижда се и създаване на Междуведомствен съвет за скрининг на преките чуждестранни инвестиции, свързани със сигурността и обществения ред, като постоянно действащ колективен орган, който се подпомага материално-технически от Българската агенция за инвестиции, а министърът на иновациите и растежа издава правилник за организацията и дейността му.

На второ четене се очаква да бъдат обсъдени и промени в Закона за Министерството на вътрешните работи. С тях се цели подобряване на работата на разследващите полицаи и отчитане на тяхното претоварване. Преодоляват се и някои от ограничения в синдикалната дейност на национално ниво, като участието в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Депутатите трябва да довършат и разискванията на първо четене по 4 проекта за промени в Закона за здравето, които започнаха вчера, но недовършиха поради изчерпване на времето на пленарното заседание.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст