ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пред комисията по случая “Нотариуса” Цариградска съобщи за нови заплахи за живота си

Съдия Владислава Цариградска

За нови заплахи за живота си съобщи съдия Владислава Цариградска пред депутатите от Временната парламентарна комисия за “Нотариуса”. 

Последната е от вчера и е със заплахи към децата и съпруга ѝ. 

“След като Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари, кой и защо продължава да ме заплашва”,

попита съдия Владислава Цариградска

и призова депутатите час по-скоро да изслушат и.д. главния прокурор Борислав Сарафов, за да каже какво прави прокуратурата по случая.

При засилен депутатски интерес заседава за втори път Временната парламентарна комисия по случая “Нотариуса”.  За изслушване са поканени съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова.

Заседанието започна с доста изненади. Първо се наложи да се смени мястото на заседанието заради засиления интерес, а след това се оказа, че някои от депутати са предложили да бъдат изслушани още хора.

Маноил Манев от ГЕРБ е предложил да бъдат изслушани четиримата заместници на Зартова. Те подадоха оставки и се разграничиха от нея, като подкрепиха реформата на Сарафов, а Хамид Хамид е поискал да бъдат изслушани гръцките граждани Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, които в интервюта замесват Зартова в скандала. Те бяха подготвени да дойдат и вече са в залата заедно с адвокат.

Леко напрежение настъпи, когато Маноил Манев попита Владислава Цариградска защо не е седнала при останалите поканени, а се намира в близост до депутатите от ПП-ДБ. Самата Цариградска дойде на заседанието с бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Тя отказа да се премести, заяви, че нейната професионална чест и достойнство не ѝ позволяват да седне до Зартова и предупреди, че ако желанието ѝ не бъде удовлетворено, може да не допринесе за работата на комисията.

Председателят на комисията Никола Минчев каза, че на този етап няма да бъдат викани на изслушванията магистратите, които фигурират в справката, която беше внесена от Атанас Атанасов. Те ще бъдат поканени само ако в рамките на изслушванията имената им бъдат потвърдени и по друга линия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст