ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Ваня Григорова Нинова се притеснява за лидерското си място в БСП

ваня григорова

Общинският съветник от групата на БСП Ваня Григорова коментира пред БНТ блокажа в Столичния общински съвет и обвиненията, че тя и колегите ѝ от групата работят заедно с “Продължаваме промяната” и “Демократична България”

Тя отхвърли тези обвинения като лицемерни и нагласени, подчертавайки, че ръководството на БСП е управлявало държавата преди две години. По думите ѝ, лидерът на левицата Корнелия Нинова се притеснява за лидерското си място в партията.

Григорова напомни за предложението Нинова отпреди около два месеца най-възрастният общински съветник да оглави СОС – този съветник е именно от ПП-ДБ (“Спаси София”). И изтъкна, че явно през последните месеци лидерът на на БСП не е имала против председателят на СОС да бъде от тази група, но в последствие размахала пръст към своите съветници, заплашвайки ги, че ако гласуват за кандидат от групата на ПП-ДБ (“Спаси София”), “край с тях”. Според Григорова всичко това е проява на ревност и страх за лидерското място в партията.

Общинският съветник коментира и блокажа в СОС. По думите ѝ, от ПП-ДБ-СС искали всичко и са блокирали работата на съвета, настоявайки за председателство и за ръководството на пет ключови комисии. Този блокаж не донесъл желаните резултати на ПП-ДБ-СС и сега те предлагат преразпределение на комисиите, които са искали преди седмици. Григорова смята, че председателят на СОС не трябвало да бъде от ПП-ДБ-СС, за да се осигури някакъв контрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст