ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Dacia обнови първия си сериен електрически автомобил Spring

Dacia-Spring електрически автомобил

Румънската марка автомобили „Дачия“ (Dacia) обнови първия си сериен електрически автомобил Spring, който ще бъде пуснат в продажба през 2024 година.

Новият продукт получи преработена предна част на купето с нови фарове, преден капак и броня, както и сериозно модифицирана задна част – актуализирани калници, броня и оптика. В допълнение, формата на панелите на вратите е коригирана, привеждайки модела в съответствие с новата корпоративна идентичност на Dacia. Рестилизираният автомобил получи напълно нов интериор, чийто дизайн е направен в умишлено ъглов стил.

Електрическият автомобил на Dacia е оборудван със 7-инчов дигитален панел, а в топ версията се предлага мултимедийна система с 10-инчов сензорен екран. Традиционният селектор на трансмисията е заменен от миниатюрен джойстик. Като опция се предлага допълнителен 35-литров багажник под капака. Стандартно в автомобила са включени редица електронни асистенти на водача, които са задължителни за всички нови автомобили в Европа от лятото на 2023 година.

Технически електрическата кола не се е променила след актуализацията. Хечбекът е оборудван с електрически мотор с мощност 45 или 65 конски сили и батерия с капацитет 26.8 kWh, което ви позволява да изминете поне 225 км без презареждане. В режим „Eco“ мощността на двигателя е ограничена до 31 к.с., а максималната скорост е намалена до 100 км/ч (в нормален режим Dacia Spring може да ускори до 125 км/час).

В Европа модернизираната Dacia Spring ще се появи през лятото на 2024 година. Монтажът на електрическия автомобил ще бъде установен в Китай, откъдето моделът ще бъде доставен на други пазари.

Automobile Dacia S.A., която произвежда автомобили в завода си Миовени, близо до Питещ, е част от групата Renault.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст