ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Гърция успешно развиват сътрудничеството си в туризма

България и Гърция успешно развиват сътрудничеството си в туризма

Министърът на туризма похвали успешната съвместна програма на България и Гърция за 2024 – 2026 година, която е дала възможност да се надгради сътрудничеството и да набележат важни съвместни проекти между двете държави. Това Зарица Динкова направи по време на срещата си с Олга Кефалояни, гръцкият министър на туризма, информираха от пресцентъра на ведомството.

По време на разговора Динкова и Кефалояни обсъдиха и възможностите за насърчаване на връзките между научните среди в двете държави.

Министър Кефалояни подчерта, че в рамките на подписаното споразумение вече се работи по конкретно предложение между университетите в столиците София и Атина за засилване ролята на културата и устойчивия туризъм при икономическото развитие и социалните иновации.

Министрите обсъдиха и привличането на България като страна към изследователската обсерватория, фокусирана върху развитието на крайбрежния и морския туризъм.

Министър Динкова се срещна и със заместник-министъра на туризма на Кипър Костас Кумис.

Тя отбеляза, че данните на министерството сочат, че посещенията на туристи от Кипър у нас през 2023 г. са 20 708, като това е с 27.6% повече спрямо 2022 година. Сред водещите дестинации за кипърските туристи у нас са София и Банско.

Министър Кумис предложи да бъде подписано споразумение в сферата на туризма между България и Кипър, както и да се създаде обща програма за привличане на туристи от Китай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст