ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 23 февруари 2024 г.

Николай Денков, денят по диагонал

Денков е разговарял с Габриел, готови са да преговарят за състава на Министерския съвет

Премиерът Николай Денков съобщи пред журналисти в парламента, че е разговарял с вицепремиера и външен министър Мария Габриел, като двамата са изразили готовност за преговори по състава на Министерския съвет при предстоящата ротация.

“Възраждане”, ако имат роднина ядрен експерт, да го предложат за АЕЦ “Козлодуй”, призова енергийният министър

Народното събрание прие със 112 гласа “За” (от които 67 на ГЕРБ-СДС, 35 от ДПС и 10 – от ИТН) предложението на депутатите Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) фирмата, която ще преговаря с “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД, да е “Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън”, а не “Бехтел”. От “Възраждане” всичките 32-ма присъстващи депутати гласуваха “Въздържал се”.

ЕС ще деблокира 137 млрд. евро за Полша

Полша ще получи достъп до 137 млрд. евро европейски средства след като новото правителство на страната започна да провежда реформи, които, според управляващите, ще възстановята независимостта на съдебната власт, обяви на 23 февруари председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Про-европейският кабинет на премиера Доналд Туск обеща да деблокира парите, които ще осигурят инвестиционна подкрепа за икономиката, пострадала сериозно от войната в Украйна и от слабостта на едрия й търговски партньор Германия.

Временна парламентарна комисия поиска от “Булгаргаз” допълнителни документи

Временната парламентарна комисия, която разглежда споразумението между “Булгаргаз” и турската държавна фирма “Боташ” и влиянието му върху енергийната ни система, реши да поиска от “Булгаргаз” допълнителни документи, свързани с работата на газовата ни компания. 

Байдън обяви над 500 нови санкции срещу Русия

САЩ ще наложи над 500 нови санкции срещу Русия. Това обяви американският президент Джо Байдън. Целта на Вашингтон е да засили натиска върху Москва по повод втората годишнина от войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст