ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите излязоха в почивка по-малко от 30 минути след началото на заседанието 

Парламент 46 Народно събрание зала

По-малко от половин час след началото на днешното заседание на Народното събрание от „Възраждане“ поискаха от председателя на Народното събрание Росен Желязков 30 минути почивка. Той даде 15 минути. 

Първа точка от дневния ред на депутатите са разискванията в областта на ядрената енергетика, и по-конкретно намирането на потенциален строител на нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Народното събрание трябва да даде мандат за започване на преговори с компания, която ще изгражда 7 и 8 блок на атомната електроцентрала. Заради естеството на материята от „Възраждане“ пожелаха в залата да се явят за изслушване ресорният министър Румен Радев и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй-Нови мощности“ ЕАД. 

В началото на днешното парламентарно заседание народните представители вмъкнаха в дневния си ред и повторно гласуване на оспорените от президента Румен Радев изменения в Наказателно-процесуалния кодекс. След това гласуваха удължаване на работното си време до приемането на двете точки и до приключването на парламентарния контрол.  

В парламентарния контрол ще участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Денков ще отговаря на въпроси на “Възраждане” и БСП, а Мария Габриел – на питане за закриване на Руския културно-информационен център в София.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст