ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джо Байдън се срещна със съпругата и дъщерята на Навални

Джо Байдън се срещна

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Калифорния със съпругата и дъщерята на руския опозиционер Алексей Навални, който почина миналата седмица, съобщи Белият дом, цитиран от “Ройтерс”.

По време на срещата Байдън изрази възхищението си от изключителната смелост на Навални в борбата срещу корупцията и за една свободна и демократична Русия, в която върховенството на закона се прилага еднакво за всички, се казва в изявлението.

Байдън също така потвърди, че Съединените щати ще обявят големи нови санкции срещу Русия в петък в отговор на смъртта на Навални, репресиите и агресията на Русия и нейната война в Украйна.

Последните наказателни мерки ще бъдат насочени към редица елементи, включително отбраната и индустриалните бази на страната, заедно с източниците на приходи за икономиката, каза по-рано съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Припомняме, че 47-годишният Навални изпадна в безсъзнание и почина внезапно в петък след разходка в наказателната колония “Полярен вълк” над Арктическия кръг, където излежаваше присъда от три десетилетия.

Според смъртния акт на руските власти, опозиционерът е починал от “естествена смърт”. Вчера майката на Алексей – Людмила, беше допусната да види тялото на сина си в моргата. Тя съобщи, че властите я изнудват и я принуждават да погребе сина си тайно без други хора. “Те искат да ме заведат в края на гробището при пресен гроб и да ми кажат – тук почива твоят син”, каза още съпругата на Навални в емоционално видео.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст