ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветомир Петров свиква извънредно заседание на местния парламент в София по повод санирането

СОС, Цветомир Петров, председател

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че свиква извънредно заседание на местния парламент на 27 февруари от 10.00 часа. Причината е свързана със санирането на сгради с европейски пари.

„Очаквам колегите общински съветници да подходят отговорно, защото го дължим на софиянци“, посочва Цветомир Петров.

Той уточнява, че вдневния ред на заседанието са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане. Първият е от кмета на София Васил Терзиев, свързан с участието на районните администрации в проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“.

Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание от 22 февруари, но новото мнозинство успя да я отложи и така отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства, обяснява председателят на местния парламент.

Той сподели очакването си, че във вторник, на 27 февруари, колегите му от всички политически формации в градския парламент ще подходят отговорно, защото го дължат на столичани за гласуваното доверие на местните избори.

На предстоящото заседание съветниците ще разгледат и доклад от заместник-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов във връзкас кандидатстването на Столичната община по програмата „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета, е отново на заместник-кмета по Европейски политики, международна дейност и туризъм Никола Барбутов. Той се отнася до възможността на столична община да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст