ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Аграрната криза не може да бъде решена за няколко часа, заяви Еманюел Макрон

Еманюел Макрон фермери

Френският президент Еманюел Макрон в изложбения център Порт дьо Версай в Париж, където беше открита изложба, посветена на селскостопанската индустрия, заяви, че селскостопанската криза не може да бъде решена за няколко часа. Думите на Макрон са цитирани от Politico. “Селскостопанската криза не може да бъде решена за няколко часа. Това няма да бъде решено по време на този панаир”, е заявил френският президент.

Няколкостотин фермери, недоволни от политиката на правителството, нахлуха в павилиона на селскостопанско изложение в Париж, където пристигна френският президент Еманюел Макрон. Според Liberation и Le Monde е имало сбивания между охраната и протестиращите, а по полицията са хвърлени яйца.

Френските фермери са скандирали лозунги, изискващи подкрепа от властите.

Протестиращите критикуват властите за растящите цени, липсата на субсидии и евтиния украински внос. Протестиращите се опитаха да намерят Еманюел Макрон. Сблъсъците обаче скоро престанаха. Полицията изтласка протестиращите извън изложбения комплекс.

Макрон се обърна към протестиращите фермери, като ги призова да не пречат на провеждането на Салона на земеделието в столичния изложбен център Порт дьо Версай. Френският лидер подчерта, че действията на фермерите не помагат на никой от техните колеги. По-специално Макрон обърна внимание на опитите на недоволни граждани да унищожат щандовете на изложението и да направят невъзможно провеждането му.

На 24 февруари в изложбения център Port de Versailles в Париж беше открита изложба, посветена на селскостопанската индустрия. Френският президент участва в събитието, което предизвика недоволство сред някои фермери.

В резултат на това част от протестиращите, които предната вечер бяха разположили палатков лагер пред центъра, пробиха полицейския кордон и влязоха в Порт дьо Версай. Недоволни граждани са освирквали Макрон за политиката, провеждана от екипа му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст