ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преговорите за примирие в ивицата Газа продължиха в Доха

израелски танкове военни сили броят на убитите примирие споразумение заложници войници иран

Представители на Египет, Катар, Съединените щати, Израел и палестинското движение Хамас се срещнаха в катарската столица Доха, за да продължат преговорите за примирие в ивицата Газа, които започнаха на 23 февруари в Париж. Следващият кръг от преговори ще се проведе в египетската столица Кайро, съобщи телевизионният канал Ал Кахира Ал Ихбария, позовавайки се на египетски източници.

На 23 февруари в Париж бяха подновени преговорите за прекратяване на огъня

в ивицата Газа и размяна на израелски заложници срещу палестински затворници. В преговорите участваха представители на Израел, Египет, Катар и САЩ.

На 24 февруари телевизионният канал Al Hadath съобщи, че в Париж страните са обсъдили по-специално освобождаването на 40 заложници, държани от бойци на Хамас на първия етап, в замяна на 200-300 палестински затворници, държани в израелски затвори.

Общият брой на убитите военни от началото на войната на Израел с палестинското движение Хамас на 7 октомври 2023 г. достигна 579. Броят на убитите израелски военни от началото на наземната операция на Израелските отбранителни сили (IDF) в Газа (започнала на 27 октомври) е достигнал 240, според информация на сайта на IDF.

Днес, 25 февруари, двама сержанти от пехотната бригада Гивати бяха добавени към публикувания списък на загиналите. Уебсайтът казва, че те са починали на 24 февруари.

Войната между Израел и Хамас започна с атаката на палестинското движение на израелска територия на 7 октомври. Общо 1200 израелци са убити, 5400 са ранени, повече от 200 израелци и чужденци са взети за заложници от Хамас. Израел започна ответна военна операция в ивицата Газа, при която загинаха повече от 29 500 палестинци и бяха ранени около 70 хиляди души.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст