ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще посети Албания

Желязков

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще направи официално посещение в Албания, което ще продължи до 26 февруари. То е по покана на председателя на албанския парламент Линдита Никола.

В програмата на председателя на Народното събрание са включени срещи с президента на Република Албания Байрам Бегай и председателя на парламента на страната Линдита Никола.

В последния ден на посещението – 26 февруари, в сградата на албанския парламент ще бъде открита изложба “Демокрация и изкуство”. А вечерта ще има прием на посолството на България в Тирана по случай 3 март, – Националния празник на България.

С Росен Желязков ще пътува и делегация, в която ще има по един народен представител от всяка парламентарна група на 49-ото Народно събрание. В нея са включени председателят на Групата за приятелство България – Албания и народен представител от “Възраждане” Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „БСП за България“).

Първото посещение на българска парламентарна делегация в Албания е от 6 до 8 август 1991 година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст