ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В неизлъчено интервю Алексей Навални критикува корумпирани служители в Лондон

В неизлъчено интервю Алексей Навални критикува "корумпираните служители" в Лондон

Телевизия „Sky News“ разкрива, че в неизлъчено тяхно интервю Алексей Навални критикува корумпирани западни служители в Лондон, за които се твърди, че помагат на режима на Владимир Путин да укрива „мръсни пари“.

Интервюто е проведено през февруари 2020 г. и се смята, че е едно от последните, които Навални е дал, докато все още е в перфектно здраве. То е част от неизлъчен документален сериал, носещ името „After The Fall“, режисиран от британеца Матю Торн и продуциран от неговия съгражданин – Андрю Дънкан.

Същата година – през август 2020 г. Навални бе отровен по време на обратен полет за Москва.

В обширното интервю, което не е видяло бял свят, се твърди, че руският опозиционен лидер говори за надеждите си за бъдещето на Русия като част от Европа и за личната си безопасност. В него той отправя и тежки обвинения и критики към Великобритания и към запада като цяло за това, че помощниците на Путин са останали безнаказани.

Той се определя като оптимист и споделя, че се надява, че родината му няма да се движи вечно в една и съща посока.

„Защо корумпираните служители все още живеят в Лондон? Защото тези корумпирани служители хранят огромен брой лондонски адвокати? Ако тези хора седнат до нас, те ще изглеждат много цивилизовано и дори ще ни е приятно да си побъбрим с тях. Ще носят вратовръзка и ще са с изискани обноски, а в същото време ще обслужват интересите на бандитите“, заявява Навални в интервюто.

В същото интервю той е категоричен, че Русия е европейска държава и всички хора, които живеят в нея искат да е като в Европа.

Алексей Навални споделя и че се надява след 10 години отново да бъде интервюиран, като тогава дава заявка, че ще разкаже как държавата му се е справила с корупционното пране на пари.

Припомняме, че на 16 февруари 2024 година, Алексей Навални почина в затвора. Официалната информация е, че се е почувствал зле по време на разходка. Той излежаваше присъда по обвинение в мошеничество, неуважение към съда и създаване на екстремистка общност.

Причините за смъртта му все още се изясняват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст