ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков очаква версия на поправка на меморандума от ГЕРБ-СДС

версия на поправка на меморандума, Кирил Петков

Версия на поправка на меморандума очаква Кирил Петков от ГЕРБ-СДС, стана ясно от коментар, който той направи по време на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Той бе по повод на журналистически въпрос дали напрежението между “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и ГЕРБ-СДС може да попречи на членството на България в еврозоната от 1 януари 2025 година.

Петков добави, че от ГЕРБ-СДС чакат обратна връзка и заедно да седнат на масата за преговори.

Припомняме, че на миналата седмица, на 20 февруари, Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ са изработили меморандум, който да стане договор и да бъде подписан от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, както и от премиера Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел. В него той посочи, че са включени основните цели на управлението в предстоящите девет месеца. Ден по-късно Мария Габриел заяви, че тя няма да подпише така наречения меморандум, тъй като той противоречи на Конституцията и с него се предлага две политически сили да се споразумеят в абсолютно противоречие с демокрацията, правовата държава и европейските ценности за подялба на служи, регулатори и съдебна система.

Днес, на 26 февруари, по време на парламентарната комисия управителят на Хърватската народна банка – Борис Вуйчич представи опита на държавата си при приемането на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към еврозоната.

Вуйчич бе категоричен, че цените в Хърватия не са се покачили заради приемането на еврото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст