ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От 1 юли пада евтината нощна тарифа и ще се плаща една цена, обяви Корнелия Нинова

Корнелия Нинова в Кюстендил

От 1 юли пада евтината нощна тарифа и ще се плаща една цена – това обяви  в Кюстендил, където пристигна за среща с местния соцактив председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя още веднаж потвърди позицията на БСП за избори в две в едно през юни.

Отпадането на евтината нощна тарифа на тока е по решението за либерализация на електроенергията, срещу което БСП е против, каза Нинова.

“От 1 юли е отпадането, това дойде от решението за либерализация на пазара, ние бяхме против. Тача че от 1 юли няма да има евтина тарифа” каза лидерката на социалистите, като според нея това се прави прибързано и неаргументирано. 

“Например абсолютно несправедливо е библиотеки, читалища, детски градини да ходят да се договарят, да сключват договори с посредници. Има сфера, в която държавата трябва да си положи собствената грижа, а не постоянно да бяга от ангажименти”, коментира Ниноа

Лидерката на социалистите представи и експеримент, предприет в парламента.

“Мобилните оператори дерат кожите на хората в момента. Абсолютно нерагламентирано”, категорична е Корнелия Нинова.

„Заради предстоящата ротация в правителството и мнозинството, са се хванали за гушите кой да отхапе по- голямо парче от баницата. Не ги интерсува нито народ, нито държава. Точно в такива мътни моменти монополи, картели, мобилни и ВиК оператори се чувстват безконтролни и ненаказуеми. Друг е въпросът, че може и в сговор с управляващите да си правят каквото поискат. Хора, които сте подкрепили ППДБ и ГЕРБ, вие за това ли гласувахте?”, заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова по време на срещите си със социалисти и граждани в Кюстендил днес.

С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9.5%. Водата в някои области стигна 6 лв. на кубик. Сега вредното правителство премахна и по- евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат над 3 млрд. печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде и не се движат. Как да не реши човек, че мнозинството пази частните интереси за сметка на отънелия джоб на българина?”, реагира Нинова.

Тя съобщи, че въпреки че БСП е раздала на депутатите бланки за колективен иск срещу мобилните оператори, до момента няма нито една попълнена от депутати от други парламентарни групи.

Лидерът на БСП припомни, че в петък социалистите са раздали на всички депутати молби за колективен иск срещу вдигане цената на мобилните услуги. „Чакаме да видим колко от тях ще ги подпишат. Подадохме жалба в КЗК. Образували са проверка. Да видим колко време ще я бавят и с какъв резултат ще излязат. Ние сме на ваша страна и  няма да се откажем да търсим справедливост”, категорична е Корнелия Нинова.

БСП държи на позицията си за избори две в едно през юни.

“Ние мислим, че е по-добре за България да има избори 2 в 1 през юни”, каза още Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст