ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отрязаха ни главите и не можем да се кандидатираме отново, обяви Иван Таков

Иван Таков, БСП-София, общински съветник, СОС

Не мога да се кандидатирам отново, но наказанието не е само за мен, а за всички хора (председатели на районните организации в столицата – б.р.), които направиха силна кампания в София и постигнаха много добър резултат. Наградата за това е, че на всички ни отрязват главите и не можем повече да участваме.

Това каза пред БНР Иван Таков, лидер на БСП-София, и добави, че заседанието на Националния съвет на партията, на което се взе решение за нов избор на ръководство на градската организация, е проведено, въпреки че не е имало кворум.

Нито един от досегашните председатели, включително и аз, не може да се кандидатира отново в рамките на една година, след като предсрочно му бъде прекратен мандатът”, обясни той.

Той уточни, че в следващите 6 месеца градската организация на БСП ще се занимава с отчетно-изборни събрания, а това засяга около 4000 човека.

“Предвид, че ни предстоят избори за Европейски парламент, това е много сериозен саботаж … Това е удар не само срещу градската организация и председателя ѝ, а е 

удар срещу цялата партия в един такъв момент това нещо да се случва”, каза още Иван Таков.

Таков беше категоричен, че групата на Местна коалиция “БСП за България” в СОС не е влизала в никакви уговорки за избор на председател на Столичния общински съвет, заместник-председатели и председатели на комисии.

“За да изпълним обещанията си пред избирателите, трябваше да има работещ Общински съвет”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст