ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията използва водни оръдия срещу фермерите, излезли на протест в Брюксел

Фермери, със стотици трактори излязоха на протест в Брюксел

Полицията в Брюксел използва водни оръдия срещу фермерите, излезли на протест в белгийската столица, съобщи “Ройтерс”.

Напрежението между протестиращите и силите на реда ескалира, след като фермерите започнаха да палят огън около евроинституциите и да замерят представителите на реда със сено.

Още от рано тази сутрин, 26 февруари, близо 300 трактора блокираха така наречения европейски квартал в Брюксел, а земеделци от цялата страна спряха с техниката си достъпа до пътищата към белгийската столица.

От полицията въведоха периметър за сигурност с диаметър от няколко километра. В сградите на евроинституциите не се допускат дори журналисти, които имат постоянни акредитации, твърди кореспондент на Българската национална телевизия.

Новата вълна на негодувание идва на фона на срещата на земеделските министри от Европейския съюз, които ще обсъждат проблемите в сектора и исканията на фермерите.

От Министерството на земеделието и храните информираха, че и министър Кирил Вътев ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст