ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Кръстев благодари на швейцарския посланик за престижен музикален фестивал у нас

швейцарския посланик, министър Кръстю Кръстев

Министърът на културата Кръстю Кръстев благодари на швейцарския посланик у нас Негово Превъзходителство Раймунд Фурер за специалното му отношение към културата.

По-специално заради това, че Швейцария подкрепя един от най-престижните музикални фестивали за класическа музика у нас -„Алегра“, който успоредно с концертната си програма провежда и академия с майсторски класове с преподаватели и участници от цял свят.

Кръстю Кръстев изказа своята благодарност и за работата на швейцарската фондация „Геза Анда“, която, в партньорство с НМА „Проф. Панчо Владигеров“ осигурила възможност българската публика да има възможност да чуе изпълненията на лауреатите на конкурса на фондацията Михай Берец и Джулиън Тревелиян.

Благодарността беше изказана в сградата на културното ведомство, където министър Кръстю Кръстев и посланик Раймунд Фурер проведоха среща, на която потвърдиха отличните двустранни отношения между двете държави, както и наличието на потенциал за развитието на сътрудничеството им в областта на културата.

Сред темите, обсъдени по време на срещата, бяха възможностите за активизиране на двупосочния обмен в сферата на съвременните сценични изкуства, киноиндустрията, визуалните изкуства, на превода на художествена литература на съвременни автори от двете страни.

Министър Кръстев и Н. Пр. Фурер се обединиха около мнението, че подкрепата за развитието на млади и обещаващи български и швейцарски творци, които участват в общи проекти от взаимен интерес, е изключително важна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст