ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков увери, че ще има приемственост между него и Мария Габриел след ротацията

Според Денков предложението на ГЕРБ е добро начало

Премиерът Николай Денков увери, че ще приемственост между него и вицепремиера Мария Габриел след ротацията в правителството.

“Има политици, има медии, които се опитват да представят процеса на този преход в грешна светлина. Това не е процес, който е свързан с борба за постове. Това не е процес, в който една политическа сила се опитва да надлъже другата политическа сила. Това е процес, който ще предопредели кои са истинските приоритети, по които ще продължи да работи правителството през следващия период. Процесът, който виждате, е борба за това приоритетите да останат такива, каквито бяха през последните месеци, да можем да ги доразвием и да можем след 9 месеца отново да обсъждаме как да продължим напред”, каза Денков пред Общото събрание на сдружението на общините.

По думите на министър-председателя това, което създава повече напрежение, е как в Народното събрание ще бъдат попълнени позициите, свързани с Антикорупционната комисия, с Висшия съдебен съвет, с Прокурорския съвет и със съответните регулатори. Това е ключов въпрос и от него ще зависи как ще живеят българите и как ще работи бизнесът, подчерта той.

Премиерът увери, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна, а е обсъждана военно-техническа помощ.

По-рано днес БСП в Народното събрание искане за спешно изслушване във връзка с изказвания на Денков при посещението му в Украйна.

“Президентът Зеленски изобщо не е повдигал такъв въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което винаги съм казвал – български войски там няма да отидат“, категоричен министър-председателят. Той добави, че ще отиде в парламента, за да каже това пред депутатите, след като от БСП настояха за спешно изслушване.

Помолен за коментар във връзка със материал на изданието „Шпигел“, в който се твърди, че германската помощ за Украйна ще са български снаряди, Денков отговори, че нямам представа какво точно имат предвид изданието. “България произвежда снаряди, които се изнасят. Доколкото знам, до момента нямаме директен износ към Украйна, но така или иначе е ясно, че част от тези снаряди отиват в Украйна. Няма новина”, уточни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст