ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 27 февруари 2024 г.

Летище Бургас

Неглижирането на летище Бургас разсърди туристическия бранш

Туристическият бранш по Южното ни Черноморие за пореден път е изправен на нокти. Причината е, че през неактивния сезон до Бургас да няма редовен самолетен трафик, а целогодишно да работи само летище “Варна”.

ЕС иска 50% от поръчаните системи за отбрана да са в рамките на блока

Европейският съюз (ЕС) е заложил амбициозна задача в новия си план за отбрана – до 2035-а половината от купените отбранителни системи да са в рамките на блока – сериозен завой в тенденцията да разчита основно на внос от трети държави. Коренният обрат е част от Стратегията за европейската отбранителна индустрия, която включва съвместни инвестиции, мерки за гарантирани доставки на жизнено важни елементи и промени на кредитната политика на Европейската инвестиционна банка. Той е наложен от последните геополитически събития, най-вече войната в Украйна, накарала ЕС да осъзнае необходимостта от изграждането на собствени възможности за сигурност. Очаква се Европейската комисия да представи новата стратегия, която все още може да претърпи промени, през идните седмици.

Клошарите и скитниците я “съсипАха тая държава”!

Клошарите и скитниците в цял свят обикновено са изпаднали хора, понякога с ментални проблеми, които живеят в недоимък и почти никога не участват в политическия и социален живот в своите държави.
Нашите бездомници обаче нямат нищо общо с тази криворазбрана представа – те палят сгради паметници на културата (за да бъдат построени на тяхно място молове и офиси), разполагат с мейлите на висши държавници и магистрати (за да им налагат волята си), най-вероятно са облечени по последна мода и разполагат с Айфон 15-ка.

Кремъл: Конфликт между Русия и НАТО би означавало изпращането на натовски войски в Украйна

Кремъл предупреди, че ако европейски членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това може да доведе до неизбежен конфликт между Русия и НАТО, предаде Ройтерс. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е “много важен нов елемент”.

СОС прие програмата за саниране в София

Столичният общински съвет прие решението за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради в София. Това стана ясно, след като столичните общинари приеха включения доклад от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура “Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст