ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имението на Фреди Меркури в Лондон се продава за 38 милиона долара

Гласът на Фреди Меркюри извиси "Куин" до рок висините имение рондон

Имението Garden Lodge в престижния лондонски район Кесингтън, което е принадлежало на певеца на Queen Фреди Меркюри, може да бъде продадено за 30 милиона паунда (38 милиона долара).

Според The ​​Daily Telegraph, подробности за квадратурата и оформлението на къщата, построена през 1907 г., не се оповестяват публично “от съображения за поверителност”. По същата причина обявата за продажбата му не беше публикувана в интернет, но агенцията за недвижими имоти Knight Frank е готова да преговаря с потенциални купувачи насаме. Очаква се тяхната платежоспособност да бъде внимателно проверена, за да се отсеят феновете на групата, които нямат търпение да посетят къщата. Към момента са публикувани само две снимки от интериора, направени в трапезарията и в коридора.

Къщата на Меркюри, която той купува през 1980 г.

и обзавежда до смъртта си през 1991 г., е наследена от Мери Остин, жената, която лидерът на Queen нарича любовта на живота си и гражданска съпруга. В края на 2023 г. 72-годишната Остин изложи на търг колекция от 1500 лични вещи на музиканта, а сега е решила да продаде къщата, в която е живяла повече от 30 години с двете си деца. Баща им е художникът и предприемач Пиърс Камерън, с когото Остин е официално женена от 1990 до 1993 година.

“Всъщност тази къща е само формално моя. Работих по тази къща с Меркюри и за негово добро, така че тя винаги ще бъде негов дом. Начинът, по който той я виждаше и за какво мечтаеше”, казва тя пред Bloomberg, добавяйки, че “е време” тя да се отдалечи от наследството на певеца.В интервю за The Daily Telegraph тя добавя, че “не можеш да се държиш завинаги в миналото”. В същото време Остин иска да вярва, че къщата ще намери купувач, за когото ще бъде толкова важна, колкото и за самия Меркюри.

Покрита с множество надписи и рисунки от фенове на групата, врата в тухлената стена, ограждаща градината около имението, беше продадена миналата година в Sotheby’s за почти 413 000 паунда (524 000 долара).

Британската група има 15 студийни албума

чийто общ тираж наближава 100 милиона копия. Последният студиен албум на Queen е издаден през 1995 година. Въпреки смъртта на фронтмена и напускането на басиста Джон Дийкън, Queen все още активно свирят с обновения състав. Китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър бяха придружавани по различно време като вокалисти от британеца Пол Роджърс и американеца Адам Ламбърт.

Сред най-популярните песни на групата са We Are the Champions, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, The Show Must Go On, I Want to Break Free, A Kind of Magic. През 2001 г. групата е въведена в Залата на славата на рокендрола, а през 2002 г. е поставена звезда на Холивудската алея на славата в чест на групата за нейните постижения в музиката. 

През 2018 г. излезе биографичния филм “Бохемска рапсодия”, посветен на Меркюри, който получи четири награди “Оскар”. Със златна статуетка бе отличено и изпълнението на изпълнителя на главната роля, американският актьор Рами Малек.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст